Trekking stokken

Trekking stokken

Wandelstokken, trekking of hiking poles, ze zijn er in vele soorten en maten. De nieuwste trekking stokken bestaan uit vier delen. Erg praktisch omdat ze inschuifbaar zijn waardoor u ze gemakkelijk meeneemt in uw tas of koffer. Vaak zijn de trekking wandelstokken gemaakt van carbon, aluminium of een combinatie daarvan. Ze zijn erg sterk en gaan vaak een leven lang mee. De lichtste stok ter wereld, van het merk Fizan, weegt 158 gram en is volledig van carbon gemaakt. Bestel deze superlichte trekkingstok bij Nordic Sports.

Stokken kopen

Voor goed advies en een zeer ruim assortiment Trekking stokken bent u aan het goede adres bij Nordic Sports. Ga naar de webshop

Hier vindt u alle modellen van het bekende merken:

  • Leki (professioneel merk, in alle maten en uitvoeringen op voorraad)
  • Fizan (Italiaanse topper, financieel aantrekkelijk met vergelijkbare merken)

Wist u dat het Nova college CIOS in Haarlem al jaren werkt met de Fizan stokken van Nordic Sports

Verschil tussen Trekking stokken en Nordic Walking stokken

U gebruik trekking stokken vooral ter ondersteuning tijdens uw wandeling. Daarmee ontlast u de druk op de knieën. De Nordic Walking stokken zijn langer en hebben een ander handvat om stevig af te kunnen zetten. Ook zijn de straps afneembaar. Dit is bij Trekking stokken minder vanzelfsprekend.

De beste Trekking stokken bieden:

  • Goede steun en stabiliteit om rug-, knie- en enkelklachten te voorkomen
  • Zijn verstelbaar (in 2,3 of 4 delen) en stevig vast te zetten op de goede lengte
  • Hebben een handvat dat prettig in de hand licht en is voorzien van een polsband.

Trekking stokken op de juiste lengte afstellen

Goed gebruik van Trekking stokken begint bij het afstellen op de goede lengte. Maakt u een wandeling over vlakke wegen en paden? Ga dan rechtop staan en stel de stoklengte zo af dat het midden van het handvat ter hoogte van uw elleboog komt. Op de stok staan centimeters aangegeven. Onthoud wat een prettig lengte is voor u om mee te lopen. Stel de polsbanden zo in dat uw hand niet onder het handvat zakt. Houd de handgreep lichtjes vast en duw daarmee de stok in de juiste richting. Het is de bedoeling dat u afzet met uw polsen. Zij doen het ‘zware’ werk in plaats van uw handen.

Klimmen en dalen met Trekking stokken

Wandelt u bergopwaarts, maak de stokken dan iets korter. Zo blijft de rug recht bij het omhoog lopen. Daarmee voorkomt u rugklachten. De stokken geven steun en bieden balans. U hijst uzelf met behulp van de stokken als het ware een beetje omhoog. Gaat u naar beneden, maak de stokken dan juist weer iets langer. Door de stokken, na elkaar, vooruit te plaatsen, bieden ze steun bij het afdalen. In plaats van het omvatten van het handvat, steunt u bovenop het handvat om wat af te remmen.